Home » Hírek » B.U.E.K. és 2023-as tervek

B.U.E.K. és 2023-as tervek

Boldog új évet kíván a Nonprofit Hagyomány Alapítvány kuratóriuma és önkéntesei!

2023-ban Alapítványunk szeretne csatlakozni a FETE – programhoz, Felzárkózó Települések programhoz, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinál.

A Kormány 2019-ben indította el az ország 300 legszegényebb településének felzárkózását segítő programját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának módszerét alapul véve, évről évre bővítve a résztvevők körét.

A 2019-ben indult programban elsősorban olyan civil szervezetek vesznek részt, amelyek már korábban is leszakadó közösségekben, zsákfalvakban, szegregátumokban dolgoztak az ott élők felemeléséért. Munkájuk során közösséget építettek, esélyt teremtettek a telepen élő gyermekek fejlődésére, a felnőtteket pedig abban segítették, hogy munkavállalók lehessenek. A Felzárkózó települések program ugyanezeket az értékeket tartja szem előtt. Mindennapos működése során kiemelt szerep jut a szociális munkának, az egészségügyi alapellátást támogató helybe vitt szűréseknek, az élet első ezer napjára fókuszáló fejlesztéseknek, a nehéz sorsú gyermekek problémáira reagáló közösségi pedagógiának, a munkába állást elősegítő felkészítésnek, a lakhatási körülményeket javító programoknak, és a megújuló energia közösségi célú hasznosításának is.

Forrás: https://fete.hu/a-felzarkozo-telepulesek-programrol/