Kultúra határok nélkül

Kultúra határok nélkül

EFOP-5.2.2.-17-2017-00028

A Nonprofit Hagyomány Alapítvány nyertes pályázatot készített az EFOP-5.2.2-17 Transznacionális együttműködések pályázati felhívás keretében.

A pályázat megvalósításának lényege, hogy négy külföldi partnerszervezet bevonásával határon átnyúló együttműködések alakuljanak ki, amelyek a résztvevők számára előnyöket nyújtanak.

Projektünkben résztvevő négy külföldi szervezet a felvidéki CSEMADOK Ipolynyék és CSEMADOK Szímő, illetve az erdélyi Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (Kolozsvár) és a Szórvány Alapítvány (Temesvár).

A pályázat 3 évre szól: 2018. január 1 – 2020. december 31.

A megvalósítás időszakában évente 6 műhelymunkát és 4 tanulmányutat tartunk, azaz összesen 18 műhelymunkát és 12 tanulmányutat.

A tanulmányutak mindig egy műhelymunkával kapcsolódnak össze, így évente 6 alkalommal találkoznak a résztvevő szakemberek, kb. kéthavonta. Az évnyitó és az évzáró műhelymunka, amelyhez nem kapcsolódik tanulmányút, Pitvaroson lesz. A 3 év alatti 12 tanulmányút egy-egy hétvégét vesz igénybe, amelynek központja a bevont 12 településen lesz, felváltva.

A projektről bővebben az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat: