1956-os programunk

KKETTKK-56p-04-0292 azonosítószámú ’56-os filmklub és kiállítás a viharsarokban c. projekt program bemutatása

2016.június 23-án az előkészületeket az élő tanúk felkeresésével kezdjük. Interjúkat készítünk velük, aminek eredményeképp kisfilmeket állítunk össze. A program során heti rendszerességgel a forradalomra és a szabadságharcra emlékező filmklubot tartunk a 3 településen. Programunk szervezésében,
megvalósulásában, az ’56-os kisfilmek összevágásában, szerkesztésében, illetve a roll up-ok szerkesztésében 1 fő szakképzett program koordinátor lesz segítségünkre.
2016.szeptember elején kiküldjük a meghívókat elektronikus úton együttműködő partnereinknek, akik továbbítják a megfelelő csoportoknak, ezentúl szórólapokat is elhelyezünk a települések központi részein. Elért személyek száma: 8000 fő.
2016.október 21-én ünnepélyesen megnyitjuk az ’56-os filmklubot és levetítjük kisfilmünket programunk első helyszínén, Csanádpalotán, a Kelemen László Művelődési Házban. Várható látogató/nézőszám: 500 fő.
2016.október 22-én a pitvarosi Erdei Ferenc Művelődési Ház és Könyvtárban folytatódik a programsorozat. Várható látogató/nézőszám: 500 fő.
2016.október 23-án pedig a mezőhegyesi József Attila Általános Művelődési Központban nyitjuk meg az ’56-os filmklubot és kiállítást. Programjainkra meghívjuk az ’56-os élő tanúkat is. Várható látogató/nézőszám: 500 fő.

Az emléknapokon ’56-os visszatekintő kiállítást is tartunk. A kiállítás 8 darab mozgatható installációs eszközön, úgynevezett roll up-on lesz megtekinthető. Kiállításunk vándorkiállításként is működne, hiszen az állványok bárhol könnyen és gyorsan összeállíthatóak, valamint szállítási szempontból is rendkívül előnyösek, hiszen az összecsukható szerkezetek egy hordozható táskában is elférnek. A vándorkiállítás a 3 művelődési házban, a mezőhegyesi iskolában és több szegedi iskolában lesz megtekinthető. Várható látogató/nézőszám: 3000 fő.

2017.január 14-én a záró fórumon közösen megbeszéljük a művelődési házak és filmklubok vezetőivel, résztvevő partnereinkkel tapasztalatainkat, meglátásainkat, összegezzük a történteket. Célunk, hogy ezek alapján leszűrjük a tanulságokat és megbeszéljük az esetleges jövő évi együttműködési terveinket. Várható személyek száma: 10 fő.

A programunk megvalósításával megfogható, maradandó értéket teremtünk. Az ’56-os élő tanúk riportjaiból összeállított kisfilmek és a hordozható roll up-ok készültek.